Читај ми!

Најгори мост у Србији?

Мост у Ратају код Врања већ три месеца није безбедан за саобраћај, али барикаде од шљунка и знаке упозорења који се постављају по налогу полиције возачи уклањају. У градској управи санацију моста, чија је конструкција оштећена на више места, најављују за месец дана.

Ни барикаде од шљунка и знаци упозорења не спречавају возаче да пролазе преко моста у Ратају код Врања који већ три месеца није безбедан за саобраћај. 

"За аута мислим да је безбедан, а за веће камионе и за камионе са песком није, а где ми да идемо, јесте ли видели какав је тамо пут", каже један возач.

Више пута су постављани и нестајали знаци упозорења возачима да мост није безбедан за саобраћај. И блокаде које се по налогу полиције постављају премосте возачи. Преко моста пролазе и тракторима. Поново ће полиција наложити да се нанесу додатне количине песка и шљунка и поставе знаци упозорења.
 
"На пример ко за Бујановац иде, мора да заобилази више од 40 километара, зато ризикују", каже Стојан Вељковић из Ратаја.

Мост је пре педест година градила војска, а последње деценије је четири пута саниран. Повезује Павловац и Ратаје и мештане десетак села на том делу, који, осим дотрајалог моста, имају и оштећене путеве.

"Прелазе на свој ризик, то није добро, треба да га штите, а не да га још више пропадне", каже Драган Барбун из Павловца.

Шест милиона динара потребно је за реконструкцију, а очекује се да ће на наредном заседању одборници донети одлуку о ребалансу буџета. Пројектна документација је завршена, а у току је портупак јавних набавки.

У локалној самоуправи најављују почетак санације за месец дана.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945
 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво