Читај ми!

Помоћ бебама

Од марта до јуна ове године у општини Лучани рођено је 38 беба. Њиховим родитељима уручена је једнократна новчана честитка у износу од 30.000 динара.

Локална самоуправа планирала је средства у општинском буџету за стимулисање наталитета и ово је друга овогодишња исплата скромне новчане помоћи за најмлађе житеље Драгачева.

Брачни пар Маријана и Милан Дуњић, добили су принову пре тридесетак дана. Пошто су обоје незапослени кажу да ће им ова новчана стимулација добро доћи.

И други родитељи су захвални на помоћи коју су добили од општине Лучани.

Душица и Милош Марковић кажу да ово позитиво утиче на младе да се одлучују за родитељство.

Поред једнократне новчане помоћи за новорођенче, незапослене мајке у општини Лучани, добијају и дванаестомесечну надокнаду у износу четвртине просечне плате у Републици.

До краја ове године, у још два наврата, биће исплаћивана новчана помоћ за бебе рођене у општини Лучани.

rts.cacak@rts.rs
+381 32 227-551

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво