Читај ми!

Председник општине сакрива хонорар Ане Бекуте

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић није одговорио ни на једно питање о плаћању концерта Ане Бекуте из општинског буџета, одржан пре више од два месеца. Новинари упутили жалбу поверенику за информације од јавног значаја Родољубу Шабићу.

Милисав Мирковић, председник општине Горњи Милановац није одговорио ни на једно питање о плаћању концерта Ане Бекуте из општинског буџета, одржан пре више од два месеца.

Концерт је одржан поводом Дана општине када је министру саобраћаја Милутину Мркоњићу председник Мирковић уручио Златну плакету Горњег Милановца, а на свечаности у првом реду се налазила певачица Ана Бекута.

То је изазвало оштру реакцију јавности у рудничко-таковском крају, а поједине политичке странке и одборници тврдили су да је из буџета плаћен хонорар у износу од 840.000 до чак 2.000.000 динара, док су редари на концерту били радници општинске управе.

Одмах после концерта јавност је тражила извештај колико је средстава певачици уплаћено. Председник је одговорио да је то "хуманитарни концерт за дете које треба да се оперише у иностранству", не нaводећи ни износ ни име детета.

Прво су се огласиле Двери, затим Демократска странка Србије, чији је шеф одборничке групе Душан Ђуровић два пута на седницама локалног парламента питао колико је то коштало и зашто новац није директно уплаћен детету, него се даје Ани Бекути.

"То није могао да буде хуманитарни концерт, јер никакав улаз није наплаћиван, а певачици је плаћено од средстава пореских обвезника и потпуно је апсурдно да се, под изговором хуманости, неко помаже преко посредника", рекао је Ђуровић.

Одговори никада нису стигли због чега су и новинари 10. јуна упутили писмени захтев председнику општине, позивајући се на Закон о доступности информација од јавног значаја, да коначно каже праву истину о томе, али ни на то Мирковић није реаговао.

Једино је на прошлонедељној седници Скупштине општине, на поновљена питања одборника, одговорио: "Имам износ у џепу, али нећу да га саопштим".

Данас су новинари упутили жалбу Поверенику за информације од јавног значаја Родољубу Шабићу, а одборник Ђуровић је рекао да ће на свакој седници тражити одговор и адресу детета на чије је име Ана Бекута уплатиила средства из буџета општине Горњи Милановац.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара