Читај ми!

Част и власт

Одлуком Градског већа, ваљевски фунционери, постављена и изабрана лица, али и запослени у градској управи, могу убудуће рачунати и на службене станове. Грађани и опозиција противе се таквој одлуци.

Ако Градска скупштина прихвати одлуку Градског већа, седамнаест станова у власништву града Ваљева биће додељено за службене потребе функционерима, постављеним и изабраним лицима, али и службеницима.

Грађани Ваљева мисле да сада није време за расподелу тих станова, јер не ради привреда, а град је у тешкој ситуацији. Они кажу да није у реду да у Градској управи сами себи додељују станове и злоупотребљавају демократију.

"Да поред добре зараде, појединим градским функционерима припадне и стан на коришћење, не слажу се одборници опозиције у Скупштини града. Они су изненађени да се о томе одлучује у тренутку кад се Ваљево налази у тешкој економској ситуацији.

"Такву срамну одлуку могла је да донесе коалиција и власт која не мисли о својим грађанима. У време када се тешко живи, кад треба решавати градске проблеме, ова наша хаос коалиција, уместо да води рачуна о грађанима и њиховим проблемима, води рачуна само о сопственим интересима. Још једном су показали да се могу сложити о стварима које доносе само њима непосредну корист ,а не о стварима које су битне за град и функционисање локалне самоуправе. Сваки пут су у проблему, не могу да се састану", каже председник Градског одбора Демократске странке у Ваљеву Душко Ракић.

У Градској управи сматрају да је додела станова за службене потребе у складу са Законом о становању и Републичкој уредби о решавању стамбених потреба изабраних, постављених и запослених лица у државним органима.

"Станови се не могу откупити. Ту нема нових улагања. То су станови који вецћпостоје. Али од укупно 17 станова, град неће све определити да буду службени. Можда неће определити ни један уколико не буде постојала потреба. Уколико буде потребе, моћи ће да их добију само она лица која нису стамбено обезбеђена. Не може их добити неко ко већ има стан. Они ће и даље остати у власништву града", каже Јелица Стојановић, начелница Градске управе за друштвене делатности.

Већина од 17 градских станова је одмах усељива. Неколико станова бесправно користе појединци и против њих су у току поступци за исељење.

rts.valjevo@rts.rs
+381 14 220-068

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво