Читај ми!

Драгуљ међу брдима

Сијаринска Бања, прави природни бисер југа Србије, последњих година мења свој изглед и постaје препознатљив туристички центар. И пре званичног почетка туристичке сезоне бања је пуна гостију.

Они који воле Сијаринску Бању знају да је она, из године у годину, по квалитету услуга и садржајима које пружа, као и туристичким стандардима, све ближа најпрестижнијим бањским лечилиштима у Европи.

Природни потенцијали никада нису били спорни, јер је са својих 20 природних минералних извора и чувеним гејзером већ одвано препознатљива ван граница Србије. Иако туристичка сезона званично није почела Сијаринска Бања је већ пуна гостију.

"Одушевљена сам Сијаринском Бањом. Пре само пет дана, због проблема са коленом, нисам могла да дигнем ногу, а сада нормално ходам", каже гошћа из Обреновца, а своје задовољство не крију ни гости из Новог Сада и других градова Србије.

Прошле године Сијаринску Бању посетило је скоро 20.000 људи. Туристички посленици знају да се до правог профита може доћи само ако се створе услови да бања пуним капацитетом може да ради 365 дана у години, а не само у летњим месецима. Пројекти за нова улагања су направљени, а реализација се очекује до краја године.

"Очекивали смо да неки наши пројекти, као што је изградња римских базена и балон крова над постојећим већ буду реализовани током овог лета. Надамо се ипак да ће реализација ових важних пројеката кренути од септембра. То ће значити да бања буде пуна гостију, не само за три летња месеца, већ током целе године", каже директор РХ центра "Гејзер" Добрица Пуреновић.

За улагање у Сијаринску Бању постоји велико интересовање страних инвеститора пре свега из Русије који ће ускоро почети изградњу новог хотела, а општина Медвеђа ствара услове да се овде отворе и производни погони.

"Већ имамо интересовање инвеститора који би изградио погон за фалширање воде, а топла вода би уједно могла да се користи за топле леје и у медицинске сврхе", каже председник општине Медвеђа Слободан Драшковић.

О Сијаринској Бањи се више не говори само као и природном бисеру југа Србије са великим, али неискоришћеним потенцијалима. Она је данас препознатљив туристички центар који представља главни ослонац развоја целе Горње Јабланице.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242-131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво