Читај ми!

Акција уређења градских паркова

Еколошко удружење љубитеља кампова Крагујевца, организовало је акцију уређења градског парка Илина вода. Око четрдесет младих из тог и других градова Србије, окупљених у волонтерском кампу "Пети елемент", организоваће трибине и радионице са циљем подизања свети младих о значају очувања природе и заштите животне средине.

Парк Илина вода, оаза природе на свега три километра од центра града, омиљено је излетиште Крагујевчана. Од овог викенда, захваљујући пожртвованости волонтера, еколога и љубитеља природе, добиће нов изглед.

Млади, углавном студенти, косе траву, уклањају смеће, постављају нове клупе. И студенткиња екологије Ана Васиљевић придружила се акцији.

"Овде организујемо и неке спортске активности, не мора само да се ради, тако да можемо овде да искористимо читав дан и за рад и за дружење", каже Ана.

Циљ еколошког удружења љубитеља кампова Крагујевца је подизање свести код младих о значају заштите животне средине. Акција је само један од пројеката које су волонтери Крагујевца и других градова организовали током ове године.

"На скали од пет до десет, свест младих заштити животне средине је јака "осимица", јер већина њих још увек долазе овде због дружења, а мање због рада. Ми смо се окупили овде, већином са истог смера на факултету екологије" објашњава еколог Нина Симовић.

Из Малог Зворника у Крагујевац је стигао и средњошколац Вук Тадић који каже да се својим пријатељима из Крагујевца придружио, јер их везује заједничка љубав према природи.

"Ја сам велики љубитељ природе и екологије. Пријавио сам се за учешће на овом кампу, Крагујевчани су ме лепо прихватили и угостили, и због тога сам и ја данас овде", додаје Вук.

Симболичним називом Еко камп "Пети елемент" асоцира на онај део свести који недостаје, а то су одговорност и посвећеност природи.

"Желимо да овај парк доведемо до новог изгледа, да све овде покосимо, да поставимо нове клупе и да у наредном периоду олакшамо финасијску ситуацију људима који воде овај парк", каже координатор кампа Немања Костић.

Пројекти Еко фан кампова подржани су средствима из фондова Европске Уније. Волонтери из Крагујевца најављују наставак акције уређења свих осталих градских паркова.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335-542

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво