Помоћ за опоравак фабрике "Тахировић"?

Локална самоуправа и Влада Србије требало би да пронађу начин да финансијски помогну опоравак производних погона фабрике намештаја "Тахировић" код Новог Пазара, који су изгорели у пожару, каже министар Расим Љајић.

Министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да би локална самоуправа и Влада Србије требало да пронађу начин да финансијски помогну опоравак производних погона фабрике намештаја "Тахировић", који су изгорели у пожару.

Оба производна погона фабрике наместаја "Тахировић" у Новом Пазару изгорела су јуче у пожару. 

"Ово је моменат у коме би требало да, с једне стране, покажемо солидарност и добро је што се јављају људи добре воље да помогну...Локална самоуправа мора да нађе начина да финансијски помогне опоравак компаније и влада мора да изнађе модалитете директне подршке и помоћи овој компанији која је раније показивала позитивно професионално пословање и друштвену одговорност и била препозната не само у Србији већ и шире", поручио је Љајић приликом обиласка те фирме.

Љајић је навео да је једина "срећа у несрећи то што нико није страдао и што није било повређених, а да је све друго катастрофа", пре свега због тога што у фабрици ради више од сто радника чије породице од тога живе, али и због добављача који су директно или индиректно зависни од пословања компаније.

Један од власника фабрике Албин Тахировић рекао је новинарима да је штета огромна и да је изгорео цео репроматеријал у магацину, као и део машина које су биле пресељене у халу. Он се захвалио министру Љајићу и свим сарадницима који непрекидно зову да дају подршку.

"Потребна нам је помоћ и ако може неки модалитет да се нађе да бар кренемо са радом, а даљим залагањем надам се да ћемо обновити рад и доћи до тачке где смо били", казао је Тахировић.

Фабрика намештаја "Тахировић" запошљава преко 100 радника, а више пута је била награђивана на сајмовима за квалитет.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара