Преко моста упркос барикадама

Мост на Јужној Морави у Ратају код Врања, већ два месеца је затворен за саобраћај. Барикаде и знаке упозорења које поставља полиција неко упорно уклања, а мештани прелазе преко моста иако није безбедно. Поред моста свакодневно дежурају и полицијске патроле.

Попустила је конструкција, а мост на Јужној Морави у Ратају код Врања је на више места оштећен, док су улегнућа већа од пола метра. Није безбедан за саобраћај а мештани, и поред упозорења полиције, и даље прелазе преко њега.

"Морају да пређу, где ће да круже преко језера и Александровца до Врања. То је дупло више", каже Миле Маличевић из Павловца.

Србољуб Недељковић из Ратаја каже да се плаши кад прелази мост, јер је напукао на више места.

Полиција у Врању поставила је веће барикаде. Нанет је шљунак и земља и тиме је прелаз преко моста онемогућен.

Томислав Спасић, вршилац дужности начелника Саобраћајне полиције у Полицијској управи у Врању, каже да упозоравају мештане да ће, уколико буду прелазили мост и даље, упутити кривичне пријаве, јер мост није безбедан.

Мештани до Врања и Бујановца стижу лошим, заобилазним путевима, дужим за пет до дванаест километара.

Председник Месне заједнице Ратаје Драган Манчић каже да су сада постављене барикаде које ни пешаци не могу да пређу: "Ми више немамо никакву могућност за прелаз преко моста."

Поткопавање и оштећење моста је последица недозвољене експлоатације песка из реке Јужне Мораве. Мост је војска саградила пре педесет година, а од 1996. године до сада саниран је четири пута.

У Дирекцији за изградњу Врања кажу да ће мост поново бити саниран. Направили су план јавних набавки за санацију моста која ће коштати око седам милиона динара.

rts.vranje@rts.rs

+381 17 424-945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво