Читај ми!

Хиљаду бајкера на 9. мото-скупу у Шапцу

На Деветом скупу бајкера у Шапцу, који су организовали Мото-клуб Чивија и шабачки Хиподром, више хиљада гледалаца уживало је у вожњи харли дејвидсона, хонди и кавасакија, а највеће интересовање привукли су јединствени, ручно рађени мотоцикли.

Девети скуп заљубљеника у двоточкаше, чији су домаћини овог викенда Мото-клуб Чивија и шабачки Хиподром, окупио је више хиљада посетилаца и око хиљаду мотоциклиста.

Љубитељи "љутих машина" могли су да виде готове све моделе мотоцикала, од харли дејвидсона, јамахе, хонде, сузукија, кавасакија, до веспи, томоса, чак и торија. Највећу пажњу привукле су јединствене ручно прављене машине.

Комплекс од неколико хектара на хиподрому био је уз камп и прави изложбени простор. У Шабац су стигли бајкери из свих република бивше Југославије и многих еропских земаља.

У вечерњим сатима госте и бројну шабачку публику забављали су шабачка Предигра и друге музичке групе, међу којима и Бијело Дугме риал трибјут бенд, Ватрена вода, Џепови и Осми Путник из Хрватске.

Директор Мото-клуба Чивија Драган Антонић задовољан је овогодишњим скупом, добром забавом и организацијом, као и скупом који је прошао без икаквих проблема. Највећи проблем била је повремена киша због које сви који су планирали, посебно они из иностранства, нису стигли на скуп у Шабац.

Поред уобичајених активности у кампу на хиподрому најатрактивнији део и ове године је била ревијална вожња улицама града. Круг шабачким улицама трајао је скоро сат времена, а пролаз колона бајкера мерен на једном месту трајао је око пет минута.

Скуп је обезбеђивала полиција, а Шапчанима нимало није сметала краћа обустава саобраћаја и преусмеравање возила за време дефилеа бајкера.

Мото-клуб Чивија

Заљубљеници у двоточкаше и ове године упутили су поруку о неопходности поштовања свих саобраћајних прописа, посебно ограничења брзине и опреза у вожњи.

Мото-клуб Чивија  основан је 2004. године и тренутно има више од 60 чланова разних генерација. У Шапцу, и међу младима и међу старијима, све је више заинтересаованих за овај вид забаве.

Клуб је до сада орагнизовао пет мото-скупова на територији Шапца, који су вредновани као једни од најквалитетнијих у земљи, а Мото асоцијација Србије је мото-скуп који је Чивија организовала 2008. прогласила за најбољи у Србији.

Осим организације мото-скупова, Мото-клуб Чивија организовао је и разне хуманитарне акције као што су давање крви, поделу новогодишњих пакетића, помоћ обдаништима, а његови чланови су и међу првим потписницима донорских картица у Шапцу.

Шабачки бајкери су редовни учесници мото-скупова и манифестација широм Србије и Балкана.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво