Читај ми!

Награде младим сликарима

Нишка Арт фондација доделила је престижне годишње награде младим ликовним уметницима. На конкурс је стигло више од хиљаду радова, а 1. награду добила је Јелена Булајић из Врбаса.

За цртеж рађен комбинованом техником, најбољи је међу више од хиљаду радова, на овогодишњем кокурсу "Младост" који организује нишка Арт фондација, награђена је двадесеттрогодишња Јелена Булајић из Врбаса. Јелена је долетела из Лондона како би примила призање.

На овогодишњем конкурсу доминарале су слике великог формата, а људска фигура била је чешћи мотив него на досадашњим конкурсима.

О наградама су одлучивали оснивач Фондације Радован Лале Ђурић, ранија добитница Кристина Ристић и историчарка уметности и глумица Неда Арнерић.

За претходних осам година, на конкурсе нишке фондације пријавило се више од 8.000 младих уметника. Ове године, најбољи су добили новчане награде од десет, пет, односно три хиљаде евра.

Изложба која је током маја била постављена у нишкој Фабрици дувана, у септембру се сели у београдски Дом омладине.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво