Читај ми!

Посао за особе са инвалидитетом

У Графичком центру "Нова" у Шапцу посао је добило пет особа са инвалидитетом. Циљ пројекта привредника и Фондације Хумано срце Шапца је да пруже подршку особама са инвалидитетом и обезбеде радна места за њих.

Заједничким пројектом привредника и Фондације "Хумано срце", у Шапцу је отворен графички  центар "Нова" у којем је посао добило пет особа са инвалидитетом. Заједно са десет већ упослених радника, радиће сито-штампу и производити сувенире.

Као инвалид рада, Зорица Кузмановић, након завршене трговачке школе никада није била запослена. Ушла је у пету деценију и радује се првом послу у коме ће, како каже, моћи да искаже своју креативност, а који такође то много значи и њеној породици.

На осликавању текстила и сувенира, заједно са Зорицом радиће још четири особе са инвалидитетом које се, кажу, са запосленима добро слажу.

"Они савршено функционишу заједно и ја се надам да ћемо у будућности запослити још особа са инвалидитетом са којима ће се исто тако добро уклопити", каже Драгана Марковић Матић.

У сарадњи са хуманитарним удужењем, фирма "Еликсир" уредила је и уступила простор на коришћење, а штампарији "Ђукић" уложила је у опрему и тако обезбедила нова радна места.

Директор графичког центра "Нова" Зоран Ђукић каже да им је жеља да се особе са инвалидитетом  уклопе у друштво и овде нађу задовољство и финансијску подршку.

"Још једна хуманост на делу, захваљујући високом степену заједништва помоћи једни другима, обезбедили смо посао за инвалидна лица, односно за особе које су из групе тешко запошљивих", каже Ружица Поповић из Фонда Хумано срце Шапца.

У оквиру штампарије, у плану је отварање столарске и вајарске радионице, а сходно проширивању посла, надлежни кажу, настојаће да запосле још особа са инвалидитетом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво