Читај ми!

Шта је ски-стаза спрам роштиља

Излетници на Бојаниним Водама код Ниша исекли бандере намењене за ремонт носача рефлектора за ски-стазу, како би направили роштиљ током првомајских празника. Постоје очевици, али је име починилаца за сада непознато.

Пет дрвених бандера изгорело је поред групе излетника из Житорађе који су првомајске и ускршње празнике провели на Бојаниним Водама код Ниша.

Бандере које су исечене и запаљене биле су намењене за ремонт носача рефлектора на једној од три ски-стазе на том излетишту.

Очевидац и директор Ски-клуба Ниш Зоран Марјановић каже да су бандере паљене у дану када је напољу било 30 степени, а да се на њима због хемијског састава није могао спремати роштиљ.

"Момци који су били ту кажу да су бандере, када су они стигли, већ биле исечене и већи део тога је био склоњен", наводи Зоран Марјановић, директор Ски-клуба Ниш. "Кажу да је сутрадан однета још једна количина, а излетницима из Житорађе су рекли да остатак могу спале."

Скијашкли клуб Ниш ове дрвене бандере добио је као донацију, како би повећао безбедност деце на ски-стази. Планирано је да дечји ски-лифтови буду у функцији од наредне зиме.

У Скијашком клубу Ниш, где десет година покушавају оживљавање скијалишта на Бојаниним Водама кажу да се са градом мора решити управљање тим простором и његово обезбеђивање.

"Ми желимо да Град врло озбиљно уђе у све ово, како Нишлије не би ишле на скијање у Аустрију или Швајцарску, ако већу близини, уз мала улагања, имамо врло квалитетан локалет", наглашава Божидар Стошић, председник Скупштине клуба.

Овај догађај није пријављен полицији. За град Ниш, Бојанине Воде су најближе скијалиште, које је од центра града удаљено 25 километара.

rts.nis@rts.rs
тел. 018 223 111

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво