Читај ми!

Протест нишких НВО испред Топлане

Представници тринаест нишких невладиних организација окупили су се испред Градске топлане изражавајући протест због тога што се в.д. директора Милутин Илић није јавно извинио новинару интернет портала Јужне вести којег је, како тврде, вређао. НВО такође траже и смену директора Топлане.

Представници тринаест нишких невладиних организација окупили су се испред Градске топлане, у знак протеста што се то предузеће оглушило о њихов захтев за јавно извињење и смену вршиоца дужности директора Топлане Милутина Илића који је, како наводе, претио новинару интернет портала Јужне вести Предрагу Благојевићу.

На тај начин, кажу, стају у заштиту слободне речи и независног новинарства.

У овом случају, наглашавају нишке НВО, јавни функционери и локални политичари - тиме што нису реаговали на њихов захтев - показују да немају никакву одговорност према грађанима.

У прилог томе, наводе да су, у међувремену, заседали и Градско веће, и Скупштина града, и Управни одбор Топлане.

Због претњи упућених Благојевићу против Илића и његових сарадника поднете су кривичне пријаве, на које тужилаштво још није реаговало.

Илић, с друге стране, тврди да је његова спорна изјава премонтирана и најављује могућност тужбе због увреда и клевете.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара