Читај ми!

Караван „Кеш за треш" и у Шапцу

Акција „Кеш за треш" омогућава грађанима да се реше старих електричних и електронских уређаја и да за то добију новац. Караван Сет рециклаже обићи ће Шабац и друге градове у Србији.

Живко Ранковић поправља телевизоре више од тридесет година. Не памти на колико је екрана вратио слику, али добра зна да је у сервису остало бар стотинак апарата по које муштерије никад нису дошле.

Тај проблем је све већи и са њим се суочавају и његове колеге, наглашава Ранковић: "У мојој гаражи тренутно је педесетак телевизора. Ако се баце, загађује се средина и губи се много материјалних средстава са њима. Сада ће доћи неко да их откупи."

Не само те телевизоре него и све друге електричне и електронске апарате које не користе, Шапчани могу дати на рециклирање и зато још добити и новац.

Караван Сет рециклаже откупљиваће уређаје у кругу од 170 километара од Београда. За старе фрижидере и замрзиваче надокнада је око 1.000, за веш машине око 600, за шпорете 400 динара, а откупљују се и сви мали кућни апарати и компјутери.

Грађани Шапца, као и остали, могу да позову бесплатну телефонску линију Сет рециклаже 0800/250 000, да оставе своје податке, адресу и количину уређаја које желе да предају на рециклажу, након чега ће их позвати и најавити долазак екипе која ће преузети старе уређаје и дати им новац.

Европски просек је 4,5 килограма сакупљених старих уређаја по становнику. У Србији смо стигли тек до 500 грама.

rts.sabac@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара