Читај ми!

Кадетски турнир - више од игре

У Панчеву је завршен девети Ускршњи кадетски турнир у фудбалу на којем је учествовало дванаест екипа.

Ни киша није омела младе фудбалере да покажу своје умеће. До полуфинала су стигле екипе Бежаније, БСК-а, Динама и Железничара.

Александар Алексић из Фудбалског клуба Железничар каже да је резултат био важан, али да ће се дружење и нова познанства памтити дуже од постигнутих голова.

"Ове године смо се дружили са фудбалерима из Грачанице. Све су то сјајни момци и било нам је лепо", каже Алексић. "Ван терена смо били добри пријатељи, али на игралишту велики противници."

На Ускршњем кадетском турниру учествовало је дванаест екипа и тренери су пружили шансу свим фудбалерима да покажу шта знају.

Звонко Лазаров, тренер ФК Железничар, сматра да је такмичење било веома занимљиво: "Турнир се играо по куп систему и свака је утакмица била веома битна, није било поправног. Терени су одлични, квалитет мечева је био добар и ови фудбалери у развоју имали су све услове да покажу шта знају."

Панчевачки Ускршњи турнир за кадете један је од највећих у Србији , а у претходних осам година на њему су учествовале и бројне екипе из Македоније, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Драган Костић, организатор турнира, задовољан је како је све протиче.

„Наш циљ је да фудбалском игром зближимо ову децу и да им омогућимо да се боље упознају", подсећа Костић. „Они остварују и добре резултате, а већ је постала традиција да неки кадети из Македоније, Босне и Херцеговине који су играли на нашем турниру касније постану и репрезентативци своје земље."

Турнир је успешно организовало Удружење спортских новинара Панчева, уз подршку локалне самоуправе.

rts.pancevo@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара