Читај ми!

Ранчић: Пожари под контролом

Пожар у околини Прибоја и кањона реке Увац је под контролом, а гашење отежава неприступачни терен, каже Саша Ранчић из Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије. Избио је пожар и у околини Врања и он је заокружен и под контролом, рекао је Ранчић.

Саша Ранчић из Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије каже да је пожар код Прибоја под контролом, али да гашење отежава неприступачни терен. Пожар је избио и у околини Врања где углавном гори ниско растиње, а и тај пожар је под контролом.

"Тренутна ситуација у околино Прибоја је непромењена. Ватрогасци спасиоци реагују у долини реке Увац, где је терен готово неприступачан, нагиб терена је и до 80 одсто и они не могу да приђу", рекао је Ранчић гостујући у Дневнику РТС-а.

Према његовим речима, ватра је захватила површину од 160 хектара. Током ноћи ватрогасци су спречавали да се пожар прошири на већи део борове шуме. У гашењу је ангажовано 94 ватрогасаца из Пријепоља, Новог Пазара, Ужица, Чачка, Крагујевца, Краљева, Јагодине, Ваљева, Шапца и Ниша са 22 ватрогасна и теренска возила.

Током јучерашњег дана угашен је пожар на отвореном у месту Пенезићи у општини Прибој, који је био захватио око 15 хектара ниског растиња и храстове шуме, али ватрогасно-спасилачке екипе из превентивних разлога редовно обилазе терен који је био захваћен пожаром.

Пожар је избио и у околини Врања, где гори 90 хектара ниског растиња и 20 хектара борове шуме, рекао је Ранчић. "Тај пожар је заокружен и под контролом, а гаси га хеликоптер МУП-а Србије", рекао је Ранчић.

Говорећи у потешкоћама са којима се суочавају ватрогасци-спасиоци, Саша Ранчић је рекао да се почело за обнављањем опреме и пријемом нових ватрогасаца, али да је важно и да друге службе одговорне за гашење пожара раде свој посао, истичући да је потребно чистити приступне путеве.

Ранчић је апеловао на грађане да пажљиво пале ватру у природи јер је узрок пожара у 95 одсто случајева људски фактор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво