Читај ми!

Тешко детињство сестара са Пештера

Четири сестре Лековић у селу Режевићи остале су без оба родитеља. Отац им је умро пре пет година, а мајка их је недавно напустила. Тренутно живе код стрица и стрине, који, уз помоћ хуманих људи, чине све да деци бар мало олакшају тешко детињство.

У селу Режевићи на Пештеру мајка је напустила четири ћерке, којима је пре пет година умро отац, па сада племенити људи покушавају да им помогну.

Четири сестре Лековић, десетогодишња Белма, осмогодишња Алма, седмогодишња Емина и шестогодишња Арма након очеве смрти остале су и без другог родитеља.

Мајка Рукија пре месец дана напустила их је без поздрава, а пре тога је продала и последњу краву, која их је, како кажу, хранила.

Девојчица Белма каже да нису знали да се мајка удаје и да им је оставила само писмо у којем је написала "ето вам деца, земља, кућа".

За случај четири сестре Лековић, први су сазнали људи из тутинске електродистрибуције. Они су им послали прву помоћ и алармирали јавност.

Тутински центар за социјални рад покушао је да децу збрине у неку од установа у Новом Пазару и Тутину. Док се не заврши сва папирологија, проценили су да је за девојчице најбоље да их привремено сместе код рођака.

Фетија Ћоровић из Центра за социјални рад каже да су деца привремено смештена код стрица и стрине.

"Још увек чекамо одговор од центра за социјални рад из Сјенице пошто се мајка преудала на територији општине Сјеница, да би преузели одговарајуће радње у складу са законом", рекла је Ћоровић.

Њихова стрина, уз помоћ хуманих људи, чини све да деци бар мало олакша овако тешко детињство.

Упркос несрећи која их је задесила, прво због смрти оца, а затим и због одласка мајке, девојчице, ђаци-пешаци свакодневно доносе петице из школе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво