Читај ми!

Шта Србија нуди странцима

Туристички водичи из дванаест европских земаља боравили су у Србији. У години обележавања Миланског едикта, они су заинтересовани за туристичке капацитете наше земље, али и понуду великих градова попут Београда и Ниша.

Туристички водичи из дванаест земаља обишли су нека места у Србији, како би се боље упознали са оним шта Србија може да понуди страним туристима у години обележавања Миланског едикта.

Локалитет Медијана и музеј Ћеле кула је оно што би у Нишу најпре могло да привуче туристе из Европских земаља, процена је туристичких водича из 12 земаља Подунавља, балканског региона и из Русије, који су три дана боравили у Србији.

"Ми смо Словени и ми говоримо исти језик. Ми смо људи које не занима политика, него односи са колегама и да помогнемо једни другима", каже Јана Кокаљ, туристички водич из Словеније.

Екхарт Раибле, водич из Немачке каже да би тврђава била врло занимљива за туристе из Немачке, из Римског доба то је свакако Медијана: "Мислим да су ове високе планине које окружују Ниш такође врло занимљиве."

У Удружењу туристичких водича Србије, које је организовало посету, сматрају да се на овај начин руше предрасуде о нашој земљи.

"Ми смо више разбијачи предрасуда, него водичи, када се ради о туристима из неких земаља", рекао је Бранислав Поповић из Удружења туристичких водича Србије, који сматра да туристи понекад долазе са погрешном сликом о нашој земљи. "Међутим, овде се увек проведу добро и на крају се питају зашто их лажу."

У нишким туристичким агенцијама кажу да су спремни да за стране туристе организују веома садржајну понуду.

Рада Живковић из Агенције "Мондорама" каже да туристима треба пружити уживање и у селу и граду, као и у музеју, бањама и туристичким атракцијама: "Зашто их не одвести у Церјанску пећину, зашто их не одвести у Јелашничку клисуру да се аматерски баве фри-клајмингом."

Туристички водичи кажу да је веома важно што се у Србији укршатју два европска коридора, али и да ове године треба искористи обележавање значајног јубилеја - 1.700 година од доношења Миланског едикта.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво