Читај ми!

Бесплатнa школа кулинарства за Нишлије

Полазници бесплатне обуке кулинарства, коју Удружење угоститељских и туристичких посленика Ниша организује по трећи пут, завршили су теоријски део курса и сада научено испробавају у пракси.

Удружење угоститељских и туристичких посленика Ниша трећи пут организује обуку за све заинтересоване Нишлије који желе да усаврше кулинарске вештине. Нешто од припремљеног може бити добра идеја за празничну трпезу.

Пљескавица у скрами, вешалица плетеница, телећи медаљон, ролована пилетина - мајстори кулинарства су показали а ученици покушали да, уз стручне инструкције, нешто од тога припреме.

"Свака обука даје нешто ново", каже један од полазника Спасе Коневски. "Ево ја сам сазнао да не иде топло-хладно, да се за кување никад не користи хладна вода него увек топла, поготово за грашак, пасуљ и слично."

Вера Манић је научила како да припреми дресинг за различите салате и друга јела. Она и осталих 59 полазника курса наставу су имали два пута по два сата недељно. Предавачи су били познати мајстори кулинарства који су се показали и као веома успешни професори.

Питања која су им "ученици" најчешће постављали, каже Анчица Димитријевић, професорка у нишкој Угоститељско-туристичкој школи, односила на врсте меса које треба да користе у кухињи, на дужину термичке обраде, које су намирнице хранљивије или квалитетније.

Полазници курса били су веома заинтересовани да сазнају што више о зачинским травама и декорацији хране.

Зоран Мирашевић, председник Удружења туристичких и угоститељских посленика Ниша, задовољан је одзивом: "Ушли смо у другу фазу едукације. До сада смо имали теоретски део када су у питању јела националне и интернационалне кухиње. А од данас смо кренули да и практично покажемо нашим полазницима како се припремају јела."

На обуци је тренутно 45 Нишлијки и 15 Нишлија, а оваква школа кувања је, тврде организатори, новина, јер знање стечено за кратко време може да користи у свакодневном животу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво