Помоћ за Дејана

Дејан Ћирић из Крагујевца, од рођења болестан од дечје парализе, годинама чека прилику за опоравак. Шансе за делимично излечење су велике - под условом да прикупи 60.000 евра за операцију у Швајцарској.

Много мањи број оболелих од дечје парализе током прошле године, како оцењују стручњаци, улива наду да ће та болест у наредној деценији можда бити искорењена. Шанса за делимично излечење оних који са овом болешћу живе све је већа, а своју прилику за опоравак чека и Крагујевчанин Дејан Ћирић.

Тридесетдвогодишњи Дејан са дечјом парализом живи од рођења. Одрастао је у скормним условима, а тек последњих неколико година бригу о њему преузела је сестра Зора. Обоје се надају да после операције Дејан више неће морати да користи инвалидска колица.

"Мени је довољно да то урадимо, да прогледам на очи. Ја то чекам годинама", каже Дејанова сестра Зора Стојановић. "То је била жеља и наше мајке. Она није успела да је оствари. Остварићу је ја."

Шансе за излечење од ове болести веће су него раније, али за Дејанову операцију у Швајцарској треба сакупити 60 хиљада евра. Колике су шансе да тај новац прикупи зависи од добре воље појединаца и друштвене заједнице.

Операција на клиници у Берну заказана је за 30. јун, а породица се нада да ће Дејан успети да у предвиђено време оде на лечење.

"Сав новац који зарадимо, знамо да употребимо и где треба и како треба", каже Дејанов зет Горан. "И за оно што је потребно нашем детету и за оно што је потребно Дејану."

Скромна примања и посебна нега која је Дејану неопходна нису поколебали ову крагујевачку породицу у борби за бољи живот. Оптимизма им не недостаје. Кажу да ће се борити док не остваре свој циљ: да се Дејан креће без туђе помоћи.

"Дејанов дан је испуњен љубављу према музици, воли да комуницира са људима, док све то раније није могао", објашњава Зора Стојановић.

Упорношћу и трудом, Дејаново стање се последњих година поправило. Самостално покреће руке и храни се, а лекари у Швајцарској гарантују шездесетпроцентни опоравак после операције.

За уплату средстава за Дејаново лечење отворени су динарски и девизни рачун у Креди Агрикол банци.

Динарски рачун: 330-2300102873182-54
Девизни рачун: 330-2330201417330-83

Инструкције за уплату из иностранства

EUR correspodent: AGRIFRPP - Credit Agricole Paris
Acc. With Institution: 57A: MEBARS22
CREDIT AGRICOLE AD, Novi Sad

IBAN RS35330233020141733083

Adresa: Zora Stojanović
Vladimira Rolovića 31 5
Kragujevac, SERBIA



 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара