Читај ми!

Нема договора о откупној цени малина

На састанку малинара и председника 18 општина са министром Кнежевићем у Брусу, није постигнут договор о откупној цени малина. Субвенција цене неће бити јер за то нема пара, а и када би било то не би дозволила ЕУ, рекао је Кнежевић.

У Брусу је одржан састанак министра пољопривреде Горана Кнежевића, представника Удружења малинара Србије и председника осамнаест општина са великим малинарским засадима. Договор о откупној цени малина за ову годину још није постигнут.

Министар Кнежевић је рекао да цену не може да одреди држава већ да она зависи од тржишта, односно потражње.

Субвенције државе, када је цена у питању, Европска унија неће дозволити, а и нема пара за такву интервенцију.

Малинарима је већ држава одобрила 6.000 динара по хектару засада и исто толико за регресирану нафту. Држава ће такође, са 200 милиона динара, произвођачима воћа помоћи у подизању нових вишегодишњих засада.

На састанку у Брусу, министар пољопривреде Горан Кнежевић је рекао да ће ускоро у Србију доћи представници кувајтског инвестиционог фонда са којима ће се разговарати о изградњи складишта за воће у централном делу Србије.

У дистрибутивни центар, са транспортом и коморама за замрзавање, уложиће се 60 милиона евра. На тај начин, моћи ће да се опслужи и руско тржиште, за које сада немамо довољне количине воћа, укључујући и малине, које бисмо континуирано извозили.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара