Читај ми!

За унцу злата, неколико плата

Дом здравља у Пироту огласио је у дневним новинама продају златне полугице од 341,52 грама. На овај потез одлучили су се како би исплатили плате за 14 лекара и техничара који немају уговор са Фондом за здравствено осигурање.

"За унцу злата, неколико плата", кратко би се могла објаснити одлука  менаџмента пиротског Дома здравља, да претапањем поломљених стоматолошких круница и мостова реши финансијске проблеме у Стоматолошкој служби.

Златан Цветковић, начелник Стоматолошке службе Дома здравља у Пироту каже да је то злато стајало годинама.

"Један од начина да се дође до новца, који је стоматологији сада неопходан, је да се оно што нам не треба и не користи прода на тржишту на легалан начин", каже он.

Дом здравља има 34 уговорених стоматолога и техничара и 14 неуговорених. Продаја злата је једна од три мере које спроводи Дом здравља, како би решио проблем стоматолога и техничара чија плата није уговорена код Фонда за здравствено осигурање, већ морају да је зараде.

Директорка Дома здравља у Пироту Весна Јанковић каже да се Дом здравља налази у великој финансијској дубиозу, која произилази одатле, што за четрнаесторо људи који су запошљени пре двадесет, тридесет и више година, немамо плате.

"Ја сам се одлучила да смишљам разноразне начине, један од ових је злато, а мислим да смо сасвим сигурно први који ће прогласити технолошки вишак", каже она.

У Дому здравља кажу да је златна полугица завршила у сефу банке и да ће тамо бити до продаје.

"Полуга је толика и такве величине, да може да се обеси на један дебљи ланац", каже директорка Дома здравља у Пироту.

У Дому здравља се надају да ће за полугицу добити нешто више од милион динара, што ће само ублажити проблеме у финансирању, који износе десетак милиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара