Читај ми!

Измењен режим на ауто-путу због одрона

Због одрона на ауто-путу код Алексинца, саобраћај између Ниша и Алексинца, у смеру ка Београду преусмерава се у брзу траку смера Београд - Ниш, двосмерно у дужини од 3,5 километара. Рашчишћавање пута још није почело. Клизиште пресекло и пољски пут у атару села Алексиначки Бујмир.

Одрон код Алексиначког Бујмира, који је током ноћи изазвао прекид саобраћаја на ауто-путу Београд Ниш у смеру ка Београду, последица је клизишта које је пресекло и пољски пут у атару тог села. За житеље Бујмира, међу којима готово сви имају њиве управо на том потезу, велики проблем.

"Пут је служио да одемо до њива, а сада смо одсечени", каже Живота Миленковић из села Алексиначки Бујмир, додајући да се на том потезу налази 150 хектара обрадивог пољопривредног земљишта.

Клизиштима је угрожено читаво то подручје, па су у току геолошка испитивања на око 150 хектара, а рађене су и конкретне интервенције.

На једној траци ауто-пута саобраћај је у прекиду, а рашчишћавање одрона није још почело.

"Што се тиче рашчишћавања пута, док се ситуација не стабилизује, док се не умири одрон не може да се крене са уклањањем земље са пута", рекао је Чедомир Ракић, заменик председника Општине Алексинац. 

Саобраћај на ауто-путу Београд - Ниш одвија се у два смера на траци ка Нишу у дужини 3,5 километара, а надлежни апелују на возаче да успоре и обрате пажњу на сигнализацију. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара