Читај ми!

Учестале крађе шахт поклопаца

Крађе сливних решетака и шахт поклопаца у Лесковцу је дугогодишњи проблем, међутим у последња три месеца све су учесталије. Недељно нестане двадесетак шахт поклопаца, а због повреда које грађани задобију пропадањем у отворе, Водовод исплаћује огромне одштете.

Због покрадених поклопаца на шахтовима, лесковачки Водовод исплатио је милионске одштете повређеним грађанима.

Када се пре пет година у вечерњим сатима враћао са посла у неосветљеном делу улице Моше Пијаде у центру града, лесковачки новинар Милорад Цветковић упао је у отворени шахт. Онесвешћеног и са задобијеним повредама извукао га је случајни пролазник.

"Имао сам прелом левог вратног зглоба. Опоравак је дуго трајао као и процес на суду. Ја сам добио материјалну надокнаду, али здравље ипак нема цену", каже Милорад.

Милорад није једини који је добио одштету. Само у прошлој години Водовод је исплатио два ипо милиона динара одштете грађанима који су пропадањем у шахтове задобили повреде.

Штете су, како кажуу овом предузећу, огромне и крећу се од 160 хиљада динара до чак 1.600. 000 динара.

"Дирекцији за урбанизам и изградњу за одржавање фактуришемо два милиона динара, а за одштету грађанима исплатимо сва ипо милиона динара", каже директор лесковачког Водовода Зоран Стојановић.

У неколико улица у Лесковцу у близини школа нема ниједне сливне решетке, нити поклопца на шахтовима. Опасност и за пешаке, али, како кажу, и за возаче.

"Имао сам неколико рискантних ситуација, али сам само захваљујући прилагођеној брзини избегао отворене шахте и удес", каже возач Горан Лазаревић.

На водоводно-канализационој мрежи у граду има 8.000 шахт поклопаца и сливних решетака,а о ко хиљаду је украдено. Само у протеклих двадесетак дана несталео је 160 сливних решетака и 30 поклопаца. Један гусани поклопац кошта око 20 хиљада динара.

"Ми свакодневно обавештавамо о овом проблему комуналну полицију, инспекцију и у полицијској управи подносимо кривичне пријаве против Н.Н извршиоца", каже Ненад Ранђеловић, шеф Р.Ј "Канализација".

Где завршавају решетке сливника и шахт поклопци нико не зна, а нико из полиције још увек се не оглашава. Дирекција за урбанизам и изградњу покушава да пронађе право решење за овај велики проблем.

Да је крадљиваца све више и да ништа није свето показало се и пре три дана када су на гробљу украдене чак три тешке и вредне бисте.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара