Читај ми!

"Фулгар" гради нови погон у Зрењанину

Италијанска компанија "Фулгар" пре пет година у индустријској зони у Зрењанину отворила је погон за производњу синтетичких влакана. Почињу градњу још једне производне хале где ће запослити 50 радника, a "Фулгар" већ има уговорену производњу за наредних годину дана.

Тијана Валенте и Марјан Живков су пет година запослени у фабрици синтетичких влакана италијанске компаније "Фулгар", која је изграђена у зрењанинској индустријској зони.

Посао су добили, углавном млађи радници текстилне струке и за кратко време савладали су нове технологије у производњи синтетичких влакана.

"Задовољни смо условима рада, јер је фабрика модернизована и примања су редовна што је најзначајније", каже Тијана Валенте.

"Степен безбедности за раднике и однос послодавца према запосленима много је виши него што сам имао искуства у досадашњој пракси", каже Марјан Живков.

Мирјана Војновић технолог у фабрици каже да поред текстилних радника примају младе људе и других квалификација који морају да прођу краћу обуку, како би се уверили да су спремни да обављају овај посао.

У погону се ради у три смене, месечна реализација је 50 тона синтетичког влакна. Производња је рационално организована захваљујући савременим компјутерским машинама и нема празнох хода. Ово је данас једина фабрика овакве врсте у земљи која производи синтетичка влакна.

Четрдесет одсто производње је за српско, а 60 одсто за извоз, пре свега у Италију. Практично све са производних трака иде на тржиште, па је то разлог што је компанија "Фулгар" ових дана почела изградњу још једног производног погона.

"Сада крећемо са првим степеном инвестиција на нових 6.000 квадратних метара, а потом ћемо то проширити за још три хиљаде нових квадрата. Рачунамо да ћемо са проширењем подићи производњу за 50 одсто", каже Адолф Карл Перосија директор Фулгара.

Укупна инвестиција је 20 милиона евра. Менаџмент истиче добру сарадњу са локалним властима око добијања свих дозвола, па је и то разлог што су ових дана кренули у проширење капацитета који ће запослити 50 нових радника.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара