Читај ми!

Пакетићи за малишане са сметњама у развоју

Уочи Светога Саве, школске славе, Удружење "Драгана Родић" из Ниша приредило је ученицима Специјалне школе "14.октобар", несвакидашње дружење. Основци и средњошколци дружили су се са новинарима и хуманитарцима, узајамно даривајући се песмама и пакетићима.

Малишанима Специјалне школе "14.октобар" у Нишу, уочи Светога Саве, школске славе, Удружење "Драгана Родић" поделило је пакетиће и омогућило несвакидашње дружење.

Уследило је дружење и фотографисање са новинарима националних медија, међу којима је била и екипа ТВ центра РТС-а у Нишу, али и са Драганом Родић, Нишлијком која је од 1999. године, после саобраћајне несреће, остала непокретна.

Акција "Уклонимо баријере", које организује ово нишко удружење, почела је крајем прошле године, великим концертом за све особе са инвалидитетом.

Школу "14. октобар", ове године похађа 160 основаца и средњошколаца са потешкоћама у интелектуалном развоју. Пакетићи са слаткишима и играчкама, како сами кажу, много су их обрадовали.

Појединци и установе често се сете ове деце, па је недавно нишко Основно јавно тужилаштвео поклонило интерактивну таблу, на којој се пише прстима и брише длановима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара