Читај ми!

Пети дечји фестивал "Крушка"

У Крушевцу је почео 5. дечји фестивал "Крушка". За осам дана, колико траје ова манифестација, малишани могу да погледају 17 представа, од којих су две домаћег ансамбла, а остале позоришних трупа из Србије. Јучерашњи дан у крушевачком позоришту обележили су "Гусари" Књажевско српског театра из Крагујевца.

Репертоар Крушевачког позоришта ових дана привлачи пажњу најмлађих суграђана. У оквиру 5. дечијег фестивала "Крушка" добро познати наслови и ликови на плакатима: "Алиса у земљи чуда", "Капетан Џон Пиплфокс", "Трнова Ружица"...

Већ два дана, колико траје Фестивал, сала је пуна. Осим деце ту су родитељи, баке и деке. На сцени  вечита борба добра и зла. Неизвесност, навијање. На крају осмех и усхићење, јер наравно, као и у свакој бајци, прича има срећан крај.

"Представа ми се много допала посебно кад су певали, а гусари нису страшни, само је онај капета Кука опасан", кажу малишани.

Задовољна су деца, али и родитељи.

"Дошли смо из Стопање и заиста уживала сам и ја са децом. Било ми је потребно опуштање, зато је моја препорука да и родитељи додју и погледају још неку представу", каже мајка једног малишана.

Овај Фестивал из године у годину оправдава своје постојање.

Бранислав Недић управник Крушевачког позоришта каже да је интересовање и публике и позоришних ансамбала сваке године све веће и веће.

"Фестивал је оправдао своје постојање и време је да прерасте у такмичарски. Добили смо обећање од градоначелника да ће Крушевац ове године добити и Дечје позориште. Само за ових осам дана имаћемо око 5.000 посетилаца", каже Недић.

Овогодишњи 5. божићни фестивал представа за децу траје до 16. јануара до када ће публика бити у прилици да ужива у Трновој ружици, Љубавној бајци, Тајни чаробне музике и другим представама позоришних трупа из Ужица, Лознице, Београда, Врања и наравно Крушевца.
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво