Читај ми!

Речна полиција без чамца

Патроле на води уз реку Саву, Полицијске управе у Шапцу, већ годинама раде без чамца. Ипак, као кажу, хитне интервенције обављају успешно и без основних средстава за рад.

Да би у последњој акцији спасао дављеника који је скочио са Новог моста у Саву, Зоран Јевтић полицајац Полицијске управе у Шапцу каже да је позајмио чамац са обале. У акцију одлази ко се затекне, а добар полицајац, додаје, мора да обави задатак и у немогућим условима.

"Битно је одрадити посао, адекватно и стручно, извући утопљеника. Било је тешко, у једном тренутку и неприступачно, због ниског водостаја, мало смо веслали и на пет-шест метара до утопљеника морао сам, иако је хладно, да загазим у воду", каже Зоран.

Од укупно педесет суицида у прошлој години у шабачком крају, неколико је било на реци. Полицајци, возачи моторног чамца, раде уз помоћ грађана, који, осим дојаве о покушају скока са моста, нуде и чамац на услугу.

Посебно ризични дани на Сави су матурске вечери, када млади, после журке, одлазе на ноћно купање.

"Радимо кад је најнужније, кад су у питању људски животи, кад је у питању већа имовина, као што су насукани бродови, и то без икаквих средстава, јер пловила на води немамо", каже Радисав Симић, официр ПУ у Шапцу.

Некада су полицајци у Шапцу проводили 150 дана на води. Сада им је најбижи службени чамац тек у Београду. Има примера у Србији и да је чамац за речну полицију купила локана самоуправа, као у Смедереву и тако заштитила и имовину и грађане.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво