Читај ми!

Канцеларија за Милански едикт

У Нишу је пре нешто више од месец дана отворена Kанцеларија за обележавање 1.700. годишњице Миланског едикта. Канцеларија ће у наредних годину дана координирати рад институција и појединаца који учествују у реализацији прославе Миланског едикта, а циљ је да се Ниш и Србија чвршће позиционирају на културној мапи Европе.

У години Миланског едикта грађани Ниша имају прилику да дају своје сугестије, предлоге и идејe о томе шта би волели да виде у свом граду, захваљујући Kанцеларија за обележавање 1.700. годишњице Миланског едикта која је отворена пре нешто више од месец дана.

"Волео бих да видим да се једном Медијана среди онако како доликује, како треба, кад дођу људи да имају шта да виде у Нишу", каже један Нишлија.

"Волео бих да видим нешто ново, та Тврђава мало да се среди и да се чује за овај град", каже други.

У Канцеларију за обележавање годишњице Миланског едикта до сада је стигло више од 150 предлога грађана, а канцеларија је покренула и низ сопствених пројеката.

Петар Бојовић, шеф канцеларије за обележавање Миланског едикта каже да се ангажују око едукације основаца, средњошколаца, популација које носе целу причу, које би морале да учествују на неки начин у прослави Миланског едикта и на крају на едукацији и информисању привредника, туристичких радника.

Цела ова година је велика шанса за туристички и економски развој града Ниша, који треба да искористи чињеницу да је овде рођен један од великих римских царева.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић каже да има информације од Туристичке организације да постоји повећано интересовање за Ниш као туристичку дестинацију, поготову у време одржавања ових великих манифестација којима ће република да обележава прославу 1.7 векова Едикта.

Један од задатака Канцеларије је и рад на визуелном идентитету графичког дизајна кампање за Милански едикт у Нишу. Лого који су урадили заштитни је знак републичке прославе, а од сутра ће и сајт Милански едикт бити проширен и добиће потпуно нови, атрактивнији изглед.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво