Читај ми!

Живео распуст!

Током зимског распуста нишким основцима омогућен је бесплатан улазак на клизалиште и базен, па је у Спортском центру "Чаир" свакодневно пуно деце.

Иако је јутрос падао снег у Нишу, зимски распуст пролази без санкања и грудвања, а организованих активности за децу је мало, па је међу најмлађим Нишлијама апсолутни хит распуста клизалиште на Чаиру.

"Долазим скоро сваког дана, идем на пливање, играм се са другарицама", каже једна девојчица.

"Идем код друга, некад читам и учим, играм се на компјутеру", каже њен друг.

Овде свакоденвно прође и по 800 деце, а највећа гужва на клизалишту је у периоду између десет и дванаест сати, када је клизање за основце бесплатно.

"То је огромна уштеда. Мало да се рекреирају, да се одморе од компјутера и телевизора, јер зими и  тако немамо где да водимо децу", каже бака Јадранка Станков.

Бесплатне термине за рекреацију основаца током распуста обезбедили су Град и Спортски центар "Чаир". Сем клизалишта, за малишане је слободан улаз и на базен, и то од десет до 18 сати, али је интересовање веће за забаву на леду.

Братислав Станојевић, заменик директора СЦ "Чаир" каже да када би имали већи капацитет, био би невероватно већи број деце.

"Да би предупредили повреде на леду, да се не би правила гужва, ограничили смо групе", додаје он.

Погледи малишана упрти су у клизалиште на отвореном. Клизалиште на отвореном у дворишту школе "Свети Сава" још није почело са радом, мада надлежни кажу да је то сада питање сата. Касни се због техничких проблема, а радиће, кажу надлежни, и када почне друго полугодиште, односно док год временски услови то буду дозвољавали.

Што се осталих активности тиче, углавном су на машту и вољу самих малишана, што можда и није лоше, уколико се не сведу на седење за компјутером.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво