Читај ми!

Без еуфорије у Нишу

Три дана пред Нову годину, у Нишу изостала куповна претпразнична грозница. Нишлије кажу да ће новогодишњу ноћ дочекати скромно.

Само неколико дана пред Нову 2013. годину у центру Ниша уобичајена гужва, али новогодишње атмосфере скоро да и нема.

Нишлије кажу да ће новогодишњу ноћ провести скромно. Дочек у нишким ресторанима кошта у просеку око 4.000 динара. У хотелу "Амбасадор", где ће новогодишње празнике провести углавном страни гости, а цена вишедневног аранжмана је 150 евра.

"За Нову годину продали смо све аранжмане -160 места на смештају и оба ресторана су пуна. Гости на смештају ће бити из Бугарске, из Грчке, а то су групе које традиционално уназад неколико година долазе код нас", каже Горан Марковић, помоћник директора "Србијатуриста" за хотелијерство.

У градској туристичкој организацији кажу да је Ниш за туристе из Бугарске постао тражена дестинација, па ће тако бити и за дочек, па чак 70 одсто гостију долази из нама суседне земље.

Наталија Глигорић из Туристичке организације Ниш каже да додатни разлог јесте забрана пушења у њиховим угоститељским објектима, затим повољне цене у нашим хотелима и ресторанима, а и традиционално добар провод у Нишу.

Град је украшен скромније него ранијих година, а и дочек на централном градском тргу биће јефтинији од претходног за чак два милиона динара.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић каже да је Балканика једина послала комплетну понуду по систему кључ у руке и за тих три и по милиона они, како каже, доносе све, од бине, озвучења, до свих  људи који долазе и ватромета.

Има и оних који ће Нову годину дочекати ван града, а какво ће расположење у Нишу бити за дочек, видеће, кажу, у новогодишњој ноћи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара