Читај ми!

"Југоисток" искључује струју дужницима

Предузеће "Југоисток", преко својих шест огранака, од ове недеље искључује струју свим привредним субјектима који дугују више од 10 милиона динара. На кратко без струје јеу Нишу јуче на списку за искључење било 20 фирми. Због 17 милиона била је искључена и Хладњача "Воћар" у Мерошини.

Свим привредним субјектима који дугују више од 10 милиона динара Предузеће "Југоисток",  ће од ове недеље преко својих шест огранака искључивати струју.

Око 4.000 тона смрзнутог воћа без струје - на срећу није било штете, јер је укључена пошто је "Воћар" платио месечно дуговање од милион и по динара. У хладњачи у Мерошини, која је још увек друштвено предузеће, кажу да су дугови још из 2005. године.

Директорка хладњаче "Воћар" Катица Стојановић каже да се труде да сервисирају месечне рачуне, али да је то са каматом од 500.000 динара немогуће.

"Фирма мора да живи до приватизације, а без струје како ће, ја то стварно не знам", додаје она.

"Ни политичке партије, ни предузећа нису више повлашћени купци, јер се због вишегодишње слабе наплате Југоисток бори са ликвидношћу. Искључујемо све, овог тренутка постоје јавна предузећа која су искључена и која не могу да обављају своју основну делатност. При томе ми трпимо велике притиске, али не постустајемо уопште", каже директор "Југоистока" Игор Новаковић.

У Југоистоку кажу да су највећи проблем нагомилани дугови који ће се тешко наплатити.

Када је прошле године "Бенетон" купио "Нитекс" остао је дуг за струју од 80 милиона динара. "Бенетон" је добио ново бројило, а пошто "Нитекс" више не постоји нико не зна ко ће тај дуг да плати.

За то време већина грађана, чак и у Нишу који има најслабију наплату и где се струја највише краде, редовно плаћа струју.

Грађани кажу да плаћају сваки месец струју и то унапред, да би добили онај попуст од пет одсто.

Крајем октобра на подручју Југоистока, које обухвата 41 општину, грађани су за струју на дуговали око 15 и и по, а привреда 11 и по милијарди динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара