Читај ми!

Мода за псе

Јана Тривановић, костимограф из Шапца, спојила је таленат, знање и љубав према животињама и пре две године почела да креира и одећу за псе. Хоби јој је убрзо постао посао, јер су многи Шапчани почели да наручују гардеробу за своје љубимце.

Вест теријер Муња Јани Тривановић је и модел и инспирација. Сваки комад гардеробе за псе прво шије у његовој величини. Од идеје до реализације потребно јој је, каже, око седам дана.

Муња највише воли качкете, а највише времена проведе на машини за шивење.

"Све је почело тако што је Муња имао само три месеца, а напољу је било -20 и када смо изашли у шетњу он је почео да цвили. Тад сам му искројила прво оделце које није имало неку праву форму али тако је све почело", каже Јана.

Јана Тривановић радила је костиме за филм "Жућко" и пет позоришних представа. Између нових ангажмана, креирала је колекцију под зазивом "Мода за младе људе и мале псе". Међу одећом за кућне љубимце су и тренерке, хаљине, качкети, а ове зиме најтраженије су бундице са крзном.

"Осим што су модни детаљ, што лепо изгледају на њима, јесу и потреба, нарочито у овим зимским месецима када им је хладно, нарочито код малих паса и краткодлаких паса који су навикли на собне температуре и којима је излазак на овако хладно време стрес", каже Биљана Делић, ветеринар.

Патуљасти шнауцер Апач, са моделима Јане Тривановић учествовао је и на карневалу животиња. За непуних годину дана добио је неколико одевних предмета.

"Почело је све од карневала, када смо ишли на Чивијашки карневал, и онда сам дошла на идеју у ствари потребу да му купим једно оделце, јер он има већ 11 година, није више тако млад, хладно му је", каже Јелена Јефтић.

На одећу се најбрже навикну мали пси. Кућни љубимац Јане Тривановић увек се радује облачењу, јер зна да тада иде у шетњу, а гардероба му увек прати актуелне стилове. Са костимом Деда Мраза већ је кренуо у сусрет Новој години.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара