Читај ми!

Награда за труд

Новчана помоћ локалне самоуправе олакшала је студентске дане многим Шапчанима. Ове године, за шезнаест стипендија најбољим академцима и студентима дефицитарних професија из градског буџета издвојено је пет милиона динара.

Град Шабац издвојио је пет милиона динара за стипендирање најбољих студената. Одлична ученица у основој и средњој школи, Слађана Вујаковић је добре резултате и оцене наставила да ниже и на Филозофском факултету у Новом Саду.

"У питању је наградна стипендија коју сам остварила захваљујући свом просеку од 9,81. Стипендија ми је много значила у материјалном смислу, исто тако велика ми је сатисфакција зато што су и други људи препознали мој труд и залагање", каже Слађана.

На подручју града Шапца, дефектолог - олигофренолог је једно од дефицитарних занимања. Марија Божанић ради у ОШ "Свети Сава" стипендију града Шапца добила је као полазник мастер студија на Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију.

"Ова стипендија ми је много значила, јер је покривала већи део трошкова мог школовања и на тај начин ми омогућила да наставим даље усавршавање и образовање", каже Марија.

Просечан износ стипендије је око 14.000 динара. Ове године, на конкурс се јавило педесетак студената.

"Студенти имају обавезу да раде у Градској управи или код другог послодавца по налогу Градске Управе. Период треба да буде онолики колики је период коришћења стипендије, а што се тиче наградних стипендија, студенти немају никакву радну обавезу. То је награда за њихове натпросечне резултате током студирања", каже Јасминка Ристивојевић, члан Градског већа.

Ове године, за стипендије које додељује град Шабац, пријавило се највише електроинжењера, док се за дефицитарно занимање дипломирани машински инжењер није јавио ниједан студент који испуњава услове конкурса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара