Читај ми!

Бољи дани за Дуњиће

Након приче о шесточланој породици Дуњић са Пештера, потпредседник Владе Јован Кркобабић покренуо је акцију помоћи. Глава породице, Миодраг, добио посао у предузћу "Србијашуме". Дуњићи вест дочекали уз сузе и осмех.

Отац шесточлане породице Дуњић са Пештера, Миодраг, након акције помоћи, добио је стални посао у предузећу "Србијашуме". Иницијативу за помоћ Дуњићима покренуо је потпредседник Владе Јован Кркобабић, а подржало је предузеће "Србијашуме".

Миодраг надничи од трећег разреда основне школе, када је остао без родитеља. Много тога, каже, није могао да обезбеди породици.

"Купићу им сигурно неке играчкице и, нормално, хране. Нешто што би тражиле да им се купи", каже Миодраг Дуњић.

Дајана, Милица, Душица и Јелена навикле су на немаштину. Скромно одговарају на питање шта желе од очеве прве плате. Мајка Слађана каже да је сада најважније прибавити бољу храну и боље обући децу.

"Знају кад се каже да се нема. Понекад затраже неку играчку, али задовољни су свиме што добијају", каже Слађана.

Представници "Србијашума" су, осим решењем, Дуњиће изненадили поклон пакетићима и пакетима у којима је било обуће, одеће и хране. Напомињу да то предузеће ову породицу неће заборавити.

Извршни директор "Србијашума" Ђурица Михаљичић каже да је за ову породицу то огромна ствар, али да за све остале, привреду и остатак надлежних државних органа, то, како каже, није толико велико.

Дуњићи живе у соби од девет квадрата, у кућици која само што се није урушила. Надају се да ће следеће године од плате и помоћи добрих људи, успети да сазидају још две собе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара