Читај ми!

Без промене власти у Сокобањи

У Сокобањи ни данас није промењена општинска власт. Смену су иницирали одборници СНС-а, СПС-а, ПУПС-а и партије Србија на истоку. Они тврде да Демократска странка, из чијих је редова председник општине, врши притисак на њихове поједине одборнике. Због тога што се нису појавили на седници, она је други пут прекинута.

Представници групе одборника у Скупштини Сокобање, који су својим потписима захтевали смену председника општине, иначе члана ДС-а, а нису се појавили на седници, тврде да се ДС послужио уценама и претњама и најављују блокаду рада Скупштине.

"Поткупљивање одборника, нудили су новац, око хиљаду евра неким одборницима. Нудили су посао, а неки су и добили посао, уцењују и прете. Дакле, све док се то не разјасни ми нећемо давати кворум за рад", каже Михајло Јовановић, шеф одборничке групе СНС-а.

Димитрије Лукић, који и даље остаје на челу општине, упозорава да ће неодржавање седница Скупштине отежати функционисање јавних служби.

"Очигледно је да општина Сокобања неће моћи да усвоји буџет, па ће да се иде у превремено финансирање. Нису усвојени програми рада јавних предузећа и служби, па ће бити тешко финансирати зараде запослених у јавном сектору и текуће послове", каже Лукић.

О даљим поступцима председница Скупштине општине Сокобања Снежана Радовановић каже да ће се консултовати са ресорним министарством, али и да очекује брзу нормализацију рада локалног парламента.

"Ова седница мора да се оконча и ја очекујем да ће то бити током наредне недеље". каже она.

Од укупно 30 одборника, дванаест су чланови ДС-а, а 18 партија које партиципирају у републичкој власти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара