Читај ми!

Нишка "Свитања" државни прваци

На недавно одржаном 47. шаховском екипном првенству Србије за слепа и слабовида лица, нишки шаховски клуб "Свитања" освојио је прво место. Иако су већ годинама међу водећим екипама, први пут од оснивања клуба, 2001. године, постали су државни прваци.

Најмлађи члан саховског клуба "Свитања" у Нишу двадесеттрогодишњи Игор Цветковић и његов клупски колега Небојша Ђукић, део су четворочлане победничке екипе. Конкуренција је, кажу, била јака.

"С обзиром да остале екипе имају доста уједначеније екипе, и доста дуже се временски припремају и имају доста репрезентативаца, тако да је врло тешко парирати и играти са њима", каже Игор, а Небојша додаје да се мора радити на шаху, играти турнири и да су то велика одрицања.

Чланови екипе били су и Милош Јовановић и Драган Богдановић. Овај шаховски клуб једини је ове године државни првак из Ниша у свим спортовима, што је успех не само за град, него и за регион.

Председник Регионалног шаховског савеза у Нишу Александар Величковић каже да је шаховски клуб "Свитања" сјајан шаховски колектив, где владају добри међуљудски односи и где се доста улаже у шах.

Само уз добру вољу и шаховске табле, чланови клуба "Свитања", већ годинама са такмичења доносе награде. Услови нимало нису допринели успеху, почев од просторија клуба, без адекватног грејања и мокрог чвора, али и опреме.

Председник УО Шаховског клуба "Свитања" Јордан Ивановић каже да клуб треба да буде опремљен, поред ових табли које поседују, и модерном компјутерском техником, звучном техником, везано за слепа и слабовида лица, што је, како каже, примерено европским стандардима.

У клубу имају велике планове, а један од њих је и отварање шаховске школе за шта је потребно и више новца, који све теже успевају да обезбеде од спонзора и повременог финансирања из градске касе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара