Читај ми!

Без смене у општини Сокобања

Неуспео покушај смене председника општине Сокобања Димитрија Лукића из Демократске странке. Група која је покренула иницијативу за његово разрешење напустила седницу, па није било кворума.

Седница Скупштине општине Сокобања заказана је на захтев 17 од укупно 30 одборника. Захтев за разрешње председника општине, иначе члана ДС поднели су одборници СНС-а, политичке странке Србија на истоку и коалиције СПС - ПУПС. Седница је прекинута када су подносиоци захтева напустили салу пошто се двоје потписника није појавило.

"Једна наша одборница се породила, а један није дошао из личних разлога, наиме, како чујемо неко му је претио", рекао је председник Општинског одбора СНС-а Влада Милојевић.

Тако први човек Сокобање остаје Димитрије Лукић из ДС-а.

"Та коалиција која је у најави нема ни капацитета ни способности да управља градом какав је Сокобања, јер онај ко није успео да одржи једну седницу и то припреману пет месеци, како би могао да управља Градом, што је много озбиљнији посао, током наредне три године", каже Лукић.

Председница Скупштине Снежана Радовановић, која је седницу распустила због недостатка кворума, каже да ће наставак бити заказан највероватније до петка.

"То би било 15 дана од подношења захтева у складу са пословником, али пошто се ради о прекиду седнице због недостатка кворума затражићу званично тумачење", рекла је Радовановићева.

Функцију председника општине Лукић обавља од 2008. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво