Читај ми!

Живот без струје и воде

Петочлана породица Мијаиловић из Велике Крсне већ годинама живи без струје и воде, са приходима од 8.500 динара. Захваљујући људима добре воље, добили су дрва за зиму и нешто хране, али то није довољно.

У данашње време је незамислив живот без струје и воде. Тако, међутим, годинама живи породица Мијаиловић из Велике Крсне код Младеновца. Проблеми су се низали један за другим. Навикнути на немаштину нису се жалили, а нису ни знали коме могу да се обрате.

Након смрти супруга, и онако тежак живот у сиромаштву, постао је још тежи за Миланку, њене три ћерке и свекрву. Без струје, воде, само са бакином инвалиднином пензијом једва састављају крај с крајем. Захваљујући људима добре воље, добили су дрва за зиму и нешто хране, али то није довољно.

Миланка Мијаиловић каже да се са 8.500 динара месечно не може живети.

"Шта да купимо, све је скупо, а нама треба све, што се каже, и хране, и одеће, а највише струја и вода", каже Миланка.

Бака Бисенија није ни знала да од пре две године има право на борачки додатак, а надлежни је нису о томе обавестили.

Проблеми Мијаиловића низали су се годинама. Због неупућености нису знали коме да се обрате за помоћ.

"Мој син је радио и зарађивао, ја сам ћутала, нисам ишла да досађујем држави, нико није причао, нико ништа није давао. Шта ћу ја да идем да тражим кад не могу, не могу да идем, не могу да се попнем у аутобус", објашњава бака Бисенија.

О проблемима породице Мијаиловић, у Центру за социјални рад у Младеновцу, нису ништа знали док их о томе нису обавестили мештани Велике Крсне.

Руководилац ЦСР Младеновац Зорица Павловић каже да је за два дана покренута "читава машинерија институција".

"Од тога да им се призна право на једнократну помоћ и са ЕПС-ом поново врати струја, па до тога да се интервенише код ових институција да се исплате дуговања", рекла је Павловић.

Пошто немају право на социјалну помоћ, после процене пословне способности, покушаће да обезбеде запослење за Миланку, да им обезбеде здравствено осигурање и да девојчице врате у школску клупу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво