Читај ми!

Бодибилдер који је освојио свет

Почетком новембра у Линцу је одржано Светско првенство у бодибилдингу на којем је наступило и петнаетак репрезентативаца из Србије. Прво место и титулу светског јуниорског првака у категорији бодифитнес, понео је деветнаестогодишњи Александар Живковић из Варварина.

За две године Александар Живковић је од професионалног фудбалера стигао до врхунског бодибилдера. Повреду која га је заувек одвојила од травнатог терена пребродио је уз много рада, самодисциплине и свакодневне тренинге у теретани, па ни резултати нису изостали.

За четири месеца освојио је четири титуле. Најдража му је, каже, последња у бодифитнесу коју је, као најмлађи међу двадесет такмичара из целог света, освојио у Аустрији.

"Сви кандидати су били спремни, али ја сам био најспремнији и то сам доказао. Можда немају такву генетику као ја. Не користим ни протеине, ни амино киселине. Све сам ово постигао природним путем што је изузетно тешко. Задовољан сам својим изгледом, мада има ту још доста тога да се поправи, ипак најважније је да се допада девојчицама", каже Александар.

Титула јуниорског шампиона света коју је освојио обрадовала је све, а посебно његове клупске другове.

"То је велики успех првенствено за њега, за наш клуб и за општину Варварин. Заједно тренирамо, он је пре од мене почео и мотивисао ме да кренем да се бавим бодибилдингом. Једног дана надам се да ћу постићи исто што и он", каже Срђан Јовановић из ББК "Конан" Варварин.

Игор Арсенијевић, професионални тренер и члан управе Бодибилдинг клуб "Конан" Варварин каже да је Александар за врло кратак временски период много напредовао и да им је велико задовољство што је члан њиховог клуба.

"У будућности га видим на самом врху, само да настави овим темпом. Било је резултата за 26 година постојања клуба, што се види и по дипломама и пехарима, али оваквих није. Ово је нешто феноменално за овако мало место. Нема ни Београда, ни Зрењана, ни Новог Сада, ни много јачих градова. Из Варварина да дође шампион света, шта да кажем него свака част", додаје Арсенијевић.

До врхунских резултата пут никада није лак, уз велика финансијска улагања потребно је и много одрицања.

"Пуно мора да се води рачуна о исхрани, јер је она основ свега. Не можете сваки пут да изађете са друштвом, морате на време да легнете и да се одморите, а онда све треба ускладити и са другим обавезама. Не можете бити само добри у спорту, морате да будете добри и у другим дисциплинама, а и у школи", каже Александар

Да је вредан и амбициозан Александар је и доказао тако што је положио и прве колоквијуме желећи да звању светског шампиона у боди фитнесу придода и менаџерско за које се од јесени у Крагујевцу школује.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво