Читај ми!

Jеднаке шансе за све младе

Националном стратегијом Министарства омладине и спорта чији је циљ пружање једнаких шанси свим младима да се образују, обухваћени су и млади у казненим установама. Васпитно-поправни Дом у Крушевцу посетили су директор Управе за извршење кривичних санкција Милан Стевовић и државни секретар Министарства за омладину и спорт Ненад Боровчанин.

Пружање једнаких шанси младима, њихово активно укључивање у друштво и информисање о могућностима стицања знања и вештина, циљеви су Националне стратегије Министарства омладине и спорта. Стратегијом су обухваћени и млади који се налазе у казненим установама.

Васпитно-поправни Дом у Крушевцу посетили су директор Управе за извршење кривичних санкција доктор Милан Стевовић и државни секретар Министарства за омладину и спорт Ненад Боровчанин.

Штићеници крушевачког поправног дома играли су баскет са бившим Европским прваком у боксу, а потом разговарали са њим о оном што желе да имају у непосредном окружењу.

"Свако има свог спортског идола. Ја се бав м рекреативно у дому фудбалом, кошарком и стоним тенисом", каже штићеник Н. Т. (19).

Штићеници прижељкују боксерски клуб. За почетак су од Боровчанина добили рукавице и обећање да ће ова васпитна установа залагањем Министарства, управе и града бити место за ресоцијализацију, одакле ће спремнији изаћи у живот.

Ненад Боровчанин, државни секретар Министарства за омладину и спорт каже да ће им помоћи кроз различите програме- спортске, едукативне, као и кроз радионице па и волонтерске акције које Министарство спорта и омладине спроводи како би се и они осетили и заиста били део омладине Србије.

Нови павиљони за смештај малолетних преступника биће усељени најкасније до априла.

"У кривичној процесној, законодавној и свакој другој активности ћемо настојати да ово што је у Крушевцу и у Србији, буде на понос и за углед у читавом свету и Европи", каже директор Управе за извршење кривичних санкција Милан Стевовић.

Грађени по свим европским стандардима са 240 лежајева тренутно се опремају намештајем који се осим овде израђује и у казнено-поправним заводима у Пожаревцу и Нишу. Нови павиљони обезбедиће много боље услове за живот штићеницима, али и посао за седамдесеторо радника у обезбеђењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво