Читај ми!

Најбољи библиотекар Србије

Даринка Маљугић из Мокрина, одлуком Библиотекарског друштва Србије, изабрана је за најбољег библиотекар у јавној библиотеци у 2012. години.

Жири за доделу награда Библиотекарског друштва Србије доделио је Даринки Маљугић из Мокрина награду "Најбољи библиотекар у јавној библиотеци у 2012. години". Даринка је као књижничар почела да ради у родном Иђошу 1995. године, а у Мокрин је дошла пет година касније.

Већ десетак година библиотека "Мирослав Антић" у Мокрину, као огранак кикиндске Народне библиотеке, носилац је културног живота у овом севернобанатском месту.

Дечак, који је редовни посетилац библиотеке, каже да највише воли да чита авантуристичке романе и понекад стрипове, а његова другарица истиче да се, поред читања, у библиотеци лепо забављају, друже и глуме.

Чињеница је да се оживљавање културног живота у селу поклапа са доласком књижничарке Даринке Маљугић.

Мештани наглашавају да је она унела живост у библиотеку, вратила читаоце и културни живот у селу подигла на много виши ниво.

Поред библиотечког рада Даринка је при библиотеци основала дечју драмску, рецитаторску и ликовну секцију, припрема књижевне вечери и разне перформансе, ради као сценограф "Меморијала Мирослав Антић", уређује програм сеоског културно-уметничког друштва и са децом учествује у свим програмима који се дешавају у Мокрину, Кикинди и шире.

Даринка каже да је рад у библиотеци испуњење њеног дечјег сна, јер је још као дете желела да постане библиотекар.

"Пуно ми значи рад са људима, јер у непосредном контакту с њима и по томе које књиге читају и шта желе да сазнају, проничем, малтене, у њихову душу. Они стичу моје поверење, а ја им пружам могућност да се забаве, нешто науче и проведи лепо и корисно време", каже она.

Мокринске домаћице одају признање Даринки да прави најбоље колаче, а због рада и ангажованости на популарисању библиотечке делатности, Библиотекарско друштво Србије доделило је Даринки Маљугић награду "Најбољи библиотекар у јавној библиотеци у 2012. години".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво