Читај ми!

За чистији Крушевац

Јавно-комунално предузеће Крушевац у сарадњи са надлежним службама градске управе организовало је редовну јесењу акцију уклањања депонија и чишћења града у којој је прикупљено 1.300 кубних метара смећа, рециклажног и крупног, комуналног отпада.

Акција чишћења Града Крушевца почела је  прозивком и поделом распореда, након чега је дуга колона камиона, кипера и грађевинских машина кренула на посао. Са пет специјализованих возила радници Јавног-комуналног предузећа уклањали су кућни и кабасти отпад.

Директор ЈКП "Крушевац" Бобан Костић каже да је у ову акцију укључено негде око 45 специјализованих возила и 130 радника Јавног-комуналног предузећа. 

Од шест планираних прво су уклањање оне у градским, а потом у приградским насељима.

"Много нам је драго што ће да буде овако чистије. Сад ће и снег да падне да не би се оно ђубре и снег помешали заједно па да буде катастрофа", каже Дијана Јашаревић.

Иако је ЈКП позвало Крушевљане да узму активно учешће у акцији због лошег времена одзив је био слаб. Са друге стране они који су радили нису жалили труда.

Иван Шабановић, радник ЈКП "Крушевац" каже да се акција организује два пута годишње.

"Уопште нам не пада тешко. То је у склопу наших уобичајених послова, мада има мало више да се ради", каже Шабановић.

У акцију чишћења и прикупљања смећа, рециклажног и крупног комуналног отпада на подручју дванаест месних заједница укључило се и десетак крушевачких фирми што је у знатној мери допринело да посао буде брже и ефикасније завршен.

Градоначелник Крушевца Братислав Гашић каже да и општина и ЈКП апелују да грађани имају један виши степен личне и друштвене одговорности према својој средини и заједници.

"Молимо их да и они воде рачуна сами о својој околини. Желимо да очистимо све те депоније дивље, али наравно без помоћи грађана то је немогуће , ма колико да је велики удео ових људи овде у Јавно-комуналном предузећу", каже Гашић.

Поред редовних и ванредних акција чишћења, велики допринос лепшем лицу града дају и зелене површине па се ове јесени у Крушевцу под цвећем нашло око 2.000 квадратних метара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара