Читај ми!

Неразумевање теже од немаштине

Миленица Лепојевић проглашена је за Највласотичанку. Она је мајка седморо деце, свакодневно се бори са немаштином, али јој теже падају предрасуде и неразумевање. Породици Лепојевић у сусрет излази Друштво поштовалаца Свете Горе из Власотинца.

Миленице Лепојевић је мајка седморо деце. Она је проглашена за Највласотинчанку, а, иако живе само од надница које заради њен муж Миленици, како каже, не смета немаштина, већ неразумевање са којим се свакодневно суочава.

У Дом Лепојевића Димитрије и Наталија стигли су за само тринаест месеци. Мајка Миленица каже да у томе сигурно има неке симболике.

О најмлађим Лепојевићима највише се брине деветнестогодишњи Александар, а ту су још сестре близнакиње Кристина и Катарина, најстарија Александра и нешто млађа Марина.

"Шта бих радила без деце. Без малог Димитрија и Наталија. Деца су ми све и ја заиста знам да су они највеће богаство", каже Миленица Лепојевић.

Топлина се у овој кући осећа на сваком кораку. Лепојевићи живе од надница које на грађевини заради Драгиша и не жале се.

"Не зарађујем много, али довољно да има за храну. Поносан сам на чињеницу што смо моју децу одшколовали", каже Драгиша.

"Димитрије и Наталија мало су досадни, али их чувам са задовољством", каже Александар који ће већ на пролеће отићи код сестре која живи у Грчкој како би тамо радио.

Кућа Лепојевића је одавно зрела за реконструкцију, али за то немају довољно новца.

"Сматрам да је највећа болест 21. века усамљеност. Ја не разумем људе који могу сами да живе. Свакодневно се суочавам са неразумевањем. Од државе немам никаву помоћ, а рођаци, пријатељи и комшије стално ми говоре шта ће ми толико деце као да сам нешто ружно урадила", каже Миленица.

У општини Власотинце по последњем попису број становника је смањен чак за десет одсто. У Крушевици, која је некада била општински центар, данас живи само 300 становника. На овај велики проблем непрекидно указују и у друштву пријатеља Свете Горе у овој варошици који су породици Лепојевић стално на услузи.

"Миленица је жена херој. Она заслужује помоћ не само нашег друштва, него и државе. Одлуком Скупштине општине Власотинце Лепојевићи ће ускоро добити веш машину", каже Срба Такић, председник друштва пријатеља Свете Горе.

Миленица ужива у својој деци, а чувајући и унучиће, свакодневно се бори са предрасудама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво