Читај ми!

Сврљиг спреман за зиму

Општина Сврљиг спемно дочекује предстојећу зиму. Спремна је механизација и организован рад зимских служби, закључак је са седнице Општинског штаба за ванредне ситуације, којој присуствовао Предраг Марић, начелник сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије.

Општина Сврљиг за предстојећу зиму припремила је десет грађевинских машина. Купљено је пет тона соли, зна се који су путни правци угрожени и у којим селима су старији од 65 година.

У овој општини је четрдесет села, која су удаљена од Сврљига, па ће од државе добити и моторне санке.

Председник општине Сврљиг Милија Милетић каже да до тих људи, који су у удаљеним селима, може да се стигне само моторним санкама.

"То су велики сметови и врло често када их очистите за петнестак минута, али путеви су поново завејани", каже Милетић.

Доста општина у Србији није у оваквој ситуацији. Немају довољно механизације и новца. Предраг Марић, начелник сектора за ванредне ситуације најављује да ће се о тим проблемима разговарати на седници Републичког штаба четвртог или петог децембра.

"Ако неких проблема има, а има их, хајде да их на седници Републичког штаба решимо. До сада је искуство било такво да су на тим седницама решавани сви проблеми и финансијски и они организациони", каже Марић.

Проблем са малим бројем ватрогасаца у Сврљигу, привремено је решен формирањем добровољно-ватрогасног друштва. У овој општини само су четворица професионалних ватрогасаца спасиоца.

"Ми нисмо професионалци. Неки од нас су били ватрогасци, али су сада у пензији, има људи који су завршили Факултет заштите од пожара. Ми смо пре свега ентузијасти спремни да помогну нашој ватрогасној јединици у Сврљигу", каже Негован Божиновић, председник Добровољно-ватрогасног друштва.

Добровољно-ватрогасно друштво у Сврљигу има тридесет чланова и већ два месеца обучавају их професионални ватрогасци.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се