Читај ми!

Промоција мини-рукомета у школама

Десетак дана пре почетка Европског првенства у рукомету за жене, у четири града где се играју утакмице, промовише се ово такмичење. У Нишу је овај спорт представљен најмлађима.

Орао, званична маскота Европског рукометног првенства у Србији, стигао је међу нишке основце. Малишани су се фотографисили са маскотом и разговарали о рукомету.

Мини-рукомет намењен је деци од 1. до 4. разреда основне школе. Правила су учили од промотера и младих рукометашица нишке Наисе.

"Научио сам да играмо фер плеј, да голман сме да брани и рукама и ногама и да играч сме најдуже да држи лопту три секунде у рукама", каже један малишан.

"Није добро да лопту држимо дуго, јер противник може да узме лопту", каже други.

Промоција мини рукомета у нашим школама траје већ три године. То је заједнички пројекат Рукометног савеза Србије и ЕХФ.

"Лопта је мања, димензије терена и голова су мање, мањи је број играча у пољу и надмећу се директно једни против других", каже Милан Петронијевић, промотер.

Наставник физичког Горан Ранђеловић, који у овај предмет предаје петнаест година, каже да су нижи разреди основне школе право време за рукомет.

"Врло је битно да деца крену у нижим разредима са рукометом, већ у другом или трећем разреду. Они тад најбоље уче и напредују, а добро је и за њихов правилан развој тела", каже Ранђеловић.

Планирано је да после Рукометног првенства, у Нишу почне прва школа мини рукомета и то у сарадњи са женским рукометним клубом Наиса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара