Читај ми!

Помоћ малим привредницима

У Бизнис инкубатор центру у Нишу, после две године застоја, због одласка донатора, почео је други циклус помоћи малим привредницима. Захваљујући средствима града у износу од 11 милиона динара, у наредне три године у Бизнис инкубатор центру радиће 13 производних и шест фирми из области услуга.

Маја Павић је годинама била хонорарац, а због неизвесне егзистенције основала је Агенцију за филмску продукцију и маркетинг. Долазак овде јој, како каже, много значи.

"Пословање иде добро и ја се надам да ћу обезбедити бољу егзистенцију за своју породицу и да ћу пословати још боље и запослити макар два радника у 2013. години," каже Маја.

Пословање у овом Центру новим станарима доноси бројне погодности. Владан Ђорђевић, власник фирме "Тренд стил" каже да има више простора и да му доста помажу у проналажењу послова.

"Доласком у Инкубатор центар запослио сам двојицу, а у плану је да запослим још двојицу", каже он.

Трогодишњи боравак овде треба да оснажи пословање садашњих станара. У претходном циклусу од 13 малих фирми само се једна није осамосталила. Драган Јовановић, власник радње за израду намештаја више је него задовољан.

"До 2007. године радио сам код Војске и остао без посла. Нисам знао шта да радим. Почео сам да радим намештај, запослио сам једног радника и од тога се издржавамо", каже Јовановић.

Бизнис инкубатор центар, иначе, својим станарима, осим бесплатног и опремљеног пословног простора пружа и едукацију за успешно вођење бизниса, а самим тим и могућност да овде посао добије педесет радника. Центар је решио да буде на услузи и свим малим и средњим предузећима у нишавском округу.

Директор БИЦ-а Јасна Стевовић каже да им они помажу где и како могу доћи до повољнијих средстава за будуће пословање, и у делу кредитних линија и у делу неких бесповратних средстава.

"С друге стране имамо и заједнички наступ и промоције и на нашем тржишту и у иностранству", каже Стевовић.

Овде се надају да ће и други инкубациони циклус бити успешан и да ће садашњи станари постати здрав део наше привреде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара