Читај ми!

Рестрикције воде у Сврљигу

Због смањене издашности главних изворишта Румењка и Манојлице, у општини Сврљиг уведене су рестрикције воде. Ипак, снабдевање водом за пиће боље је него претходних година.

Сврљиг већ годинама има проблем са снабдевањем водом за пиће, али је, како кажу у тој општини, ситуација из године у годину све боља. Прошле године рестрикција је трајала од јула до новембра, а сада је воде било целог лета.

Миле Радоњић са породицом  живи у једном од виших делова Сврљига, а воду имају само један или два сата дневно. Лети, кад је суша, и ређе.

Сврљиг се водом снабдева са изворишта Румењак и Манојлица, која дају само 11 литара воде у секунди, а за седам хиљада становника у централном општинском насељу неопходно је двоструко више.

Од увођења рестрикције, две зоне наизменично немају воду по осамнаест сати.

Директор ЈКП "Сврљиг" Игор Давидовић каже да су увели рестрикцију како би више делове града снабдели водом.

"За сада није потребно пуштање цистерни, јер у року од 24 часа сви грађани у самом градском насељу и у овим вишим деловима града добијају воду", каже он.

Рестрикције се у Сврљигу уводе већ неколико година, али је прошлогодишња реконструкција дела централног водовода донела делимично побољшање.

Марка Младеновића, општински већник каже да ј ископано и седамдесетак бунара који су субвенционисани из општинског буџета.

"То се показало као недовољно и формирали смо радну групу за решавање овог проблема", каже Младеновић.

Могућност да се неколико мањих изворишта у Сврљигу повеже са централним градским водоводом још се испитује. Овај проблем би, уз помоћ републике, могао бити трајно решен у кратком року.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара