Читај ми!

Емоције у стиховима

Шеснаестогодишња Ана Илић из Владичиног Хана, која болује од ретке болести, Фридрајхове атаксије, своју прву збирку поезије "Под светлом истине" представила је публици у Врању. За њу критичари кажу да има талента и да емоције успешно претапа у стихове.

Дијагноза Фридрахова атаксија Ани Илић из Владичиног Хана постављена је када је имала девет година. Због недостатка протеина стварају се токсини који нападају нервни систем, срце, и мишиће. лекова за ублажавање тегоба на нашем тржишту нема.

"Нема га на нашем тржишту, већ само у иностранству. Лек не може да уђе легално у земљу, морамо да се сналазимо, како ко зна и уме", каже Горан Илић, Анин отац.

Родитељи кажу да је Ана на себе преузела решавање проблема обезбеђивања новца за месечну терапију. Продаје своју књигу и интиму дели са читаоцима.

"Нећемо да причамо због чега се појавила та дубина, да ли она стајала или седела та дубина би се свакако појавила код Ане Илић", каже Ђорђе Давид.

Тужне су Анине песме, има бола, сете, туге, а пре свега талента.

"Сутра као да неће доћи више снаге треба да устанем, прошле су многе ноћи, а ја још увек венем", говорила је Анине стихове, глумица Радмила Ђорђевић.

"Моје песме су тужне углавном, не зато што сам ја тужна особа, бирам да срећу делим са људима око себе, а тугу са собом", каже Ана.

Анина збирка песама "Под светлом истине" продаје се по цени коју одреде читаоци. Представљена је до сада публици у Београду, Владичином Хану и Врању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво