Читај ми!

Безбедно преко улице

Градске власти у Нишу одлучиле су да врате пешачки прелаз у строгом центру града због безбедности учесника у саобраћају, пре свега, пешака. Зебра је уклоњена пре две године после реконструкције главне улице, али су Нишлије наставиле да ту прелазе најпрометнију улицу у центру града.

У најпрометнијој нишкој улици после две године, поново је враћен пешачки прелаз. У строгом центру града пешаци претрчавају, ретко ко користи подземни пролаз, а возачи морају да успоре.

"Ми журимо, они застану мало, има разумевања, али је и ризично. Овде да пређеш треба да се пази", каже један нишлија.

Полиција не реагује, јер од тог места два постојећа пешачка прелаза удаљена су више од 100 метара. Полиција је овде у последње две године, ипак, толерисала пешаке. Најугроженије су, кажу, можда, особе са инвалидитетом. За њих је град пре две године поставио платформу у подземном пролазу.

Јордан Ивановић из Савета за особе са инвалидитетом кажу да се испоставило да то није добра инвестиција, пре свега, због, како каже, тога што је сам систем сложен за руковање и зато што се често квари.

Постојећи подземни пролаз остаће као алтернатива, као и платформа која се често квари, а коштала је око 50.000 евра. На овом месту враћа се пешачки прелаз, али овога пута уз семафор.

"Пешачки прелаз ће бити постављен тако да ће проток возила бити минут и по до два, а пешачки прелаз само 15 до 20 секунди", каже Михајло Здравковић градски већник.

Надлежни најављују да ће пешачки прелаз, после обарања ивичњака, уклањана жардињера и постављања семафора бити обележен до краја следеће недеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара